Çukurova Üniversitesi | Ziraat Fakültesi | Aday Öğrenci | Yerleşke Haritası | Web Posta
Arama 
Ana Sayfa | English
 
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi

 
  Bölümümüz Personel Eğitim-Öğretim Araştırmalar Endüstriyel Hizmetler CUAL LAB Bağlantılar İletişim  
 
  Genel Tanıtım
  Yönetim
  Bölüm Başkanının Mesajı
  Misyon/Vizyon/Amaç
  Temel Öğrenme Kazanımları
  MÜDEK
  Bölüm Komisyonları
  Bölüm Başkanlarımız
  Bölümümüze Emeği Geçenler
  Bölüm Mezunlarımız
  Bölüm Mezunlarımızın Çalıştığı Kurumlar

> Bölümümüz  >  Misyon/Vizyon/Amaç        

Misyon(Özgörev) 

Güvenli ve kaliteli gıda üretimini, sürekliliğini, kontrolünü sağlayan, sistem tasarımı yapabilen, alanındaki birikimini gıda endüstrisine ve toplumun yararına sunan, meslek etiğine sahip gıda mühendisleri yetiştirmek; yürüttüğü bilimsel projeler, yayınlar ve diğer bilimsel aktivitelerle gıda mühendisliği alanına katkıda bulunmaktır.

 

Vizyon (Özgörü)

Gıda sanayinin farklı alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanmasında, gıda mühendisliği alanında yapılan bilimsel çalışmalarla ve bu çalışmaların öğrencilere, gıda endüstrisine ve topluma aktarılmasını sağlayacak ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen, saygın bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.

Gıda Mühendisliği Lisans Programının Amacı

Gıda Mühendisliği Bölümü eğitim-öğretim programının temel amacı sağlığa yararlı, güvenli, besleyici ve tüketilebilir nitelikte gıdaları üretebilme bilgi ve yeteneğini öğrencilere kazandırmaktır. Diğer amaçları araştırma yapmak ve gıda sanayii, tüketici ve diğer kuruluşlara kurs, seminer ve konferanslar düzenlemektir.



Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
 Ziyaretçi sayısı: 1764