Çukurova Üniversitesi | Ziraat Fakültesi | Aday Öğrenci | Yerleşke Haritası | Web Posta
Arama 
Ana Sayfa | English
 
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi

 
  Bölümümüz Yönetim Personel Eğitim-Öğretim Araştırmalar Endüstriyel Hizmetler Bağlantılar İletişim  
 
  Genel Tanıtım
  Bölüm Başkanının Mesajı
  Misyon/Vizyon/Amaç
  MÜDEK
  Bölüm Komisyonları
  Temel Öğrenme Kazanımları

> Bölümümüz  >  Misyon/Vizyon/Amaç        

Misyon (Özgörev)

  • Akademik, endüstriyel ve devlet pozisyonlarında gıda mühendisliği alanında geleceğin liderlerini; lisans ve lisans üstü programlar, stajlar ve uygulamalı öğrenme aktivitleri ile yetiştirmek.
  • Güvenli ve yüksek kalitede gıdaların üretilmesi, ekonomik sistemlerin tasarlanması, üretimi ve sürekliğinin sağlanması ve gıda denetiminin yapılabilmesi için bilimsel çalışmaların yapılmasında öncülük etmek, yenilikçi teknolojileri geliştirmek ve stratejik ortaklar oluşturmak.
  • Gıda mühendisliği alanındaki birikimini gıda sanayine ve toplumun yararına çeşitli eğitimsel araçlarla sunmak.


Vizyon (Özgörü)

  • Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün vizyonu, öğrencilerin eğitiminde, gıda sanayinin farklı alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanmasında, gıda mühendisliği alanında yapılan bilimsel çalışmalarda ve bu çalışmaların öğrencilere, gıda sanayine ve topluma aktarılmasında ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen ve saygın bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır.



Gıda Mühendisliği Lisans Programının Amacı

  • Gıda Mühendisliği Bölümü eğitim-öğretim programının temel amacı sağlığa yararlı, güvenli, besleyici ve tüketilebilir nitelikte gıdaları üretebilme bilgi ve yeteneğini öğrencilere kazandırmaktır. Diğer amaçları araştırma yapmak ve gıda sanayii, tüketici ve diğer kuruluşlara kurs, seminer ve konferanslar düzenlemektir.

 

 

 




Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
 Ziyaretçi sayısı: 1337