MÜDEK


KALİTE & AKREDİTASYON KOMİSYONU

GÖREV TANIMI
• MÜDEK akreditasyonu için gerekli bilgi ve belgelerin derlenmesi
• Her ders için dosya (Öğrenim çıktıları, konu akışı, ders notu, ödev ve sınav kâğıdı örneği, başarı       
   çizelgesi vd.) hazırlanması ve güncellenmesi
• Her yarıyıl sonu MÜDEK ders anketlerinin uygulanması, karşılaştırmalı olarak
   değerlendirilmesi ve bölüm başkanlığına raporlanması
• Zayıflık, kaygı ve gözlemlerin giderilmesi için düzeltici önlemlerin listelenmesi, bölüm başkanlığına
   bildirilmesi ve izlenmesi
• Bologna sürecinin izlenmesi

KOMİSYON ÜYELERİ
Prof.Dr. H. Erten (K. Başkanı)
Prof.Dr. Z. Erginkaya
Doç. Dr. T. Keçeli Mutlu
Doç. Dr. H. Benli
Doç. Dr. E. Ağçam
Doç. Dr. S. Polat

Ar. Gör. G. N. Yazıcı
Ar. Gör. B. Safkan


DIŞ PAYDAŞLAR

Fruko Meş. San. - Yener BÜLBÜL

PepsiCo Türkiye - Tuğçe ŞANLI

Anadolu Efes - Seda KÜLHANCI

Anadolu ETAP - İsmet MISIR

SASU - Ece YAMANYILMAZ

AVEŞ A.Ş. - Serkan SAYAK

Güneyliler Gıda - Erdinç GÜNEYLİ

Amylum Nişasta - Çiler BAŞ ANIL

Güneşer Et - Emrah BÜYÜK

TMMOB Gıda Müh. Odası Adana Şube- Şehmus ALPARSLAN

ÇAY SÜT - Ahmet İhsan ÇAY ​

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü/ Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü- Semahattin TOKTAŞ  

 

Gıda Mühendisliği Bölümü Eğitim Amaçları

Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Programı mezunları kariyerlerini, özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında sürdürürler.

Meslek alanında lisansüstü eğitimini sürdürürler, üniversitelerin öğretim kadrolarında veya araştırma merkezlerinde/enstitülerinde araştırmacı olarak çalışırlar.

Bölüm mezunları girişimci olarak kendi işletmelerini kurarlar.

 

 

Ç.Ü. Gıda Mühendisliği Program Çıktıları

PÇ1

Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık Mühendislik problemlerinin çözümünde kullanabilme becerisi

PÇ2

Gıda Mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki karmaşık mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi

PÇ3

Gıda Mühendisliğinde karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi

PÇ4

Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi

PÇ5

Gıda Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi

PÇ6

Disiplin içi (Gıda Mühendisliği) ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi

PÇ7

Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; Gıda Mühendisliği alanında etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi

PÇ8

Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği konusunda farkındalık; Gıda Mühendisliği alanında bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi

PÇ9

Etik ilkelerine uygun davranma, Gıda Mühendisliği alanında mesleki ve etik sorumluluk ve mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi

PÇ10

Gıda Mühendisliği alanında proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi

PÇ11

Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın Gıda Mühendisliği alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık

 

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) 

MÜDEK Belgeleri