Bilimsel Hazırlık Programı
Muafiyet ve İntibak Komisyonu tarafından, Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık Programı'nda aşağıdaki derslerin alınmasına karar verilmiştir.
Alınacak Dersler:
Güz Yarıyılı*:
1. G247 GIDA KİMYASI
2. IG305 FOOD ENG. OP. I
3. G325 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
4. G335 GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ
5. SEÇMELİ DERS**
Bahar Yarıyılı*:
1. IG214 FOOD BIOCHEMISTRY
2. G344 GIDA KAL. VE GÜV. YÖN. SİST.
3. IG314 FOOD ENG. OP. II
4. G342 GIDA ANALİZLERİ VE METROLOJİ
5. SEÇMELİ DERS**
*Bilimsel hazırlık programı alacak öğrenciler yukarıda belirtilen derslerden 1 yıl (2 yarıyıl) süresince en çok 36 AKTS'ye eşdeğer dersi almak zorundadır.
**Öğrencinin Yüksek Lisans yapacağı alanla ilgili bir lisans dersi
NOT: Bilimsel hazırlık programını kazanan öğrenciler transkript ekleri ile Gıda Mühendisliği Bölümüne dilekçe vermelidir. Dilekçede; kazandığı bölüm, mezun olduğu bölüm ve bilimsel hazırlık programını kabul ettiğine dair bilgiler mevcut olmalıdır.