Kuruluş Bilgileri
Alkollü İçecekler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı 2016 yılında özel sektör, bakanlık, gümrükler ve adli makamlara hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Laboratuvarda alkollü içkilerin bileşimi, mevzuata ve coğrafi işarete uygunluk analizleri yapılmaktadır.
Çukurova Üniversitesi Alkollü İçecekler Analiz Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı yöntem sistemi alkollü içecek analizlerinde uluslararası geçerli yöntemlerin uygulanması ve analiz hizmetlerinin güvenilirliğinin sağlanması ve performansının arttırılması amaçlarına yönelik olarak 2016 yılında Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre revize edilmiştir.
TS EN ISO/IEC 17025 standardında belirtilen tüm istekleri karşılamak amacıyla, Laboratuvarın tüm faaliyetleri için prosedürler oluşturularak dokümante edilmiştir. Böylelikle kaliteli, hızlı, güvenilir analiz sonuçları üreterek müşteri memnuniyetinin artırılması amaçlanmıştır.
Laboratuvarımız, hizmet kapsamındaki analizler için bilimsel temellere dayalı, önyargısız, hatasız, profesyonel ve standartlara uygun bir çalışma metodu uygulamaktadır.
Akreditasyon süreci ile hizmet kalitemizin artırılması, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyeti sürekli göz önünde tutulmuştur. Bu sayede kalitemiz ölçülebilir hale gelmiş olup somut kararların alınmasında veri olarak kullanılmaktadır.
Laboratuvar çalışanlarının belirlenen çalışma prensiplerine uygun çalışabilmeleri için; tüm çalışanlarımızın katılımına ve takım çalışmasına önem veriyor, profesyonel ve kişisel yeteneklerinin gelişmesi için onlara her türlü desteğin verileceğini de taahhüt ediyoruz.
Personel |
Görevi |
Prof. Dr. Turgut CABAROĞLU |
Laboratuvar Müdürü |
Prof. Dr. Hüseyin ERTEN |
Kalite Yönetim Birim Sorumlusu |
Dr.Öğr.Üyesi Merve DARICI |
Kimyasal Analiz Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Birim Sorumlusu Yardımcısı |
Dr.Öğr.Üyesi Süleyman POLAT |
Numune Kabul ve Rapor Hazırlama Birim Sorumlusu |
Serap DURAN (Gıda Mühendisi) |