Duyurular

...

Gıda Mühendisliği Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık Programı Hk.

Muafiyet ve İntibak Komisyonu tarafından, Yüksek Lisans Bilimsel Hazırlık Programı'nda aşağıdaki derslerin alınmasına karar verilmiştir.

Alınacak Dersler:

Güz Yarıyılı*:

1. G247 GIDA KİMYASI

2. IG305 FOOD ENG. OP. I

3. G325 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

4. G335 GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ

5. SEÇMELİ DERS**

 

Bahar Yarıyılı*:

1. IG214 FOOD BIOCHEMISTRY

2. G344 GIDA KAL. VE GÜV. YÖN. SİST.

3. IG314 FOOD ENG. OP. II

4. G342 GIDA ANALİZLERİ VE METROLOJİ

5. SEÇMELİ DERS**

*Bilimsel hazırlık programı alacak öğrenciler yukarıda belirtilen derslerden 1 yıl (2 yarıyıl) süresince en çok 36 AKTS'ye eşdeğer dersi almak zorundadır.

**Öğrencinin Yüksek Lisans yapacağı alanla ilgili bir lisans dersi

 

NOT: Bilimsel hazırlık programını kazanan öğrenciler transkript ekleri ile Gıda Mühendisliği Bölümüne dilekçe veriyorlar. Dilekçede; kazandığı bölüm, mezun olduğu bölüm ve bilimsel hazırlık programını kabul ettiğine dair bilgiler olacaktır.